Quart llibre de la nostra col·lecció Remeis populars.
"Que l'aliment sigui la teva medicina", deia Hipòcrates fa més de 2400 anys; a mitjans del segle XIX, el polític anglès Edward Stanley, afirmava que "qui pensa que no te temps per una alimentació saludable, tard o d'hora trobarà temps per a la malaltia".
La importància d'una correcta alimentació és fonamental per a aconseguir una bona salut, des de sempre, el menjar no només ha servit per alimentar-nos, també per prevenir i guarir dolències i malalties. Els receptaris de les nostres àvies recullen un munt de receptes on les herbes remeieres tenen un protagonisme important però malauradament moltes d'elles han caigut en l'oblit i en la nostra societat actual sovint descuidem el que mengem, com ho mengem i la quantitat que mengem.
Des del col·lectiu de Remeiers i Remeieres de Girona volem posar el nostre granet de sorra en la recuperació i difusió d'aquests coneixements i per aquest motiu editem aquest recull de receptes que ens heu anat fent arribar.
Esperem que gaudiu d'elles i recordeu que cuinar amb amor alimenta l'ànima.
Rupià, 5 de setembre de 2020
Accediu a les receptes que hi podeu trobar:
Arròs integral amb gingebre, algues i verdures Crema de llenties vermelles amb verdures i gingebre Crema d’ortigues amb flocs de civada | Panadetes d'herbes del Quermançó |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada