L’origen del gintònic és del segle XIX quan els militars anglesos destinats a l’Índia van començar a combinar les pastilles de quinina per combatre la malària amb aigua i ginebra.
Actualment prenem el gintònic de manera lúdica o per a ajudar a fer la digestió.
Ingredients: | • 250 cl de ginebra tipus London dry • un grapadet de flors de farigola | • 200 cl de tònica • gel |
Preparació:
Per a preparar la ginebra, posarem la farigola a macerar amb la ginebra 24 hores en un lloc fosc i sec. Després de filtrar-la bé, la reservarem.
Per a preparar el gintònic, posarem 3 glaçons en una copa ample tipus balon.
Afegim 5 cl de ginebra de farigola i remenem amb cura per refredar la ginebra i la copa.
Tot seguit, posarem la tònica poc a poc, per no trencar la bombolla. Es recomana una tònica neutre, sense sabors afegits.
Podem decorar amb una branqueta de farigola.
Ferran Fusté
recollit a " Herbes a la cuina" el 2020
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada