Gintònic de farigola

L’origen del gintònic és del segle XIX quan els militars anglesos destinats a l’Índia van començar a combinar les pastilles de quinina per combatre la malària amb aigua i ginebra.

Actualment prenem el gintònic de manera lúdica o per a ajudar a fer la digestió.

Ingredients:

• 250 cl de ginebra tipus London dry

• un grapadet de flors de farigola

• 200 cl de tònica

• gel

Preparació:

Per a preparar la ginebra, posarem la farigola a macerar amb la ginebra 24 hores en un lloc fosc i sec. Després de filtrar-la bé, la reservarem.

Per a preparar el gintònic, posarem 3 glaçons en una copa ample tipus balon.

Afegim 5 cl de ginebra de farigola i remenem amb cura per refredar la ginebra i la copa.

Tot seguit, posarem la tònica poc a poc, per no trencar la bombolla. Es recomana una tònica neutre, sense sabors afegits.

Podem decorar amb una branqueta de farigola.

Ferran Fusté
recollit a " Herbes a la cuina" el 2020