Gaspatxo de fruits silvestres i verdolaga

Ingredients (per a 4 persones):

• 300 grams de gerds o de maduixes (pot ser una barreja)

• 50 grams de fulles tendres de verdolaga

• 1/2 pebrot vermell

• 4 tomàquets grans

• 1 cogombre petit

• 1 grapat de fulles de menta

• 2 grans d’all i una mica de ceba (optatius)

• Salpebreu i afegiu oli d’oliva al gust

Preparació:

Barregeu tots els ingredients amb una batedora i deixeu-ho reposar una hora a la nevera. Si és molt espessa es pot afegir una mica d’aigua freda.

Aquesta sopa s’ha de servir molt freda preferentment amb torrada fregada amb l’all.

La menta és expectorant, estimulant del cervell, millora la concentració i pel que fa al sistema digestiu és antiespasmòdica, carminativa i colerètica (afavoreix la producció de bilis). La verdolaga afavoreix el sistema cardiovascular, és diürètica, laxant, antioxidant i té una suau acció antiinflamatòria del sistema digestiu.

Pilar Herrera
recollit a " Herbes a la cuina" el 2020