Pesto de borratja

S’elabora amb les fulles de la borratja durant la primavera, quan la generosa borratja ens regala moltíssimes plantes; no dono quantitats exactes perquè sempre ho he fet "a ull" i per intuïció.

Poses a bullir un bon manat de fulles de borratja, uns minuts, ho coles i deixes refredar.

Un cop fredes es barregen amb fruits secs (ametlles, nous, anacards,... els que vulguis, t'agradin o tinguis per casa), afegeixes un rajolí d'oli, all (un o més, en funció de la quantitat de borratja i el teu amor cap a l'all), poses sal i espècies (al teu gust, a mi m'agrada posar cúrcuma, curri, orenga, comí i farigola).

Barreges tot amb la batedora i decores per sobre amb les seves meravelloses flors, que a més, són exquisides.

També pots posar per sobre llavors de sèsam, pipes de gira-sol,... imaginació al poder!.

Combina bé amb assortits (d'arròs, blat de moro,...), torrades de pa i acompanyant per la pasta i cereals com l'arròs, el mill, la quinoa,....

Montse Romero
recollit a " Herbes a la cuina" el 2020