Truita de malva, menta i ceba de Figueres

Coure la ceba de Figueres ben dolçament amb oli d’oliva.

Batre els ous en un bol, posar un pessic de sal i un polsim de gingebre mòlt.

Escaldar les fulles de malva, les flors no. Reserveu.

Quan la ceba sigui cuita, escorreu l’excés d’oli i afegiu-la als ous batuts. Remeneu bé.

Afegiu les fulles de malva escaldada, les flors i la menta fresques.

Si les fulles de malva son grans, feu-les per la meitat, les flors i les fulles de menta van senceres. 

Poseu a la paella, l’oli que ha sobrat de coure la ceba, quan estigui ben calent, aboqueu el contingut del bol i feu una truita rodona.

Es pot acompanyar d’una amanida de ceba crua, flors de malva i fulles de menta, amb un rajolí d’oli de gingebre i unes gotes de vinagre de poma.

Ibèria Soler
recollit a " Herbes a la cuina" el 2020