Per la tempura: | • Farina de tempura o civada segons el nostre gust • Aigua freda, es pot posar glaçons, per que estigui casi gelada • 16 a 20 fulles grans d’ortiga |
Preparem la tempura per arrebossar les fulles grosses de les ortigues.
En un bol posem l'aigua freda i anem afegint la farina, fins aconseguir una textura no gaire espessa.
Anem arrebossant les fulles i les coguem en una paella amb oli molt calent, quan estiguin daurades les anem posant sobre paper absorbent i reservem.
Per la crema: | • 4 cebes de Figueres • Un bon manat d'ortigues • 600 ml d'aigua | • 150 grams de flocs de civada • Oli de coco (o el que sigui del nostre gust) sal marina, pebre |
Pelem i tallem les cebes com es tingui per costum (s’han de triturar).
En una olla posem un raig d'oli, quan estigui calent hi afegim les cebes amb un pols de sal i tapem l'olla deixant que vagi fent a foc suau.
Quan ja estigui casi feta, afegim els flocs de civada i els rossegem una mica i hi afegim l'aigua (millor si ja la tenim calenta).
Ho deixem coure uns 10-15 minuts a foc moderat, pugem el foc i afegim el manat d'ortigues, al tornar a bullir el deixem 5 minuts més i apaguem el foc, rectifiquem de sal i pebre segons el nostre gust i deixem reposar una estona amb l’olla tancada.
Abans de passar-ho per la batedora reservarem una mica de l’aigua de la cocció per anar-la afegint mica en mica fins aconseguir la textura de crema al nostre gust.
Quan tinguem els plats servits hi posem les fulles de tempura al damunt.
Pilar Galí
recollit a " Herbes a la cuina" el 2020
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada