Crema d'ortigues amb flocs de civada

Per la tempura:

• Farina de tempura o civada segons el nostre gust

• Aigua freda, es pot posar glaçons, per que estigui casi gelada

• 16 a 20 fulles grans d’ortiga

Preparem la tempura per arrebossar les fulles grosses de les ortigues.

En un bol posem l'aigua freda i anem afegint la farina, fins aconseguir una textura no gaire espessa.

Anem arrebossant les fulles i les coguem en una paella amb oli molt calent, quan estiguin daurades les anem posant sobre paper absorbent i reservem.

Per la crema:

• 4 cebes de Figueres

• Un bon manat d'ortigues

• 600 ml d'aigua

• 150 grams de flocs de civada

• Oli de coco (o el que sigui del nostre gust) sal marina, pebre

Pelem i tallem les cebes com es tingui per costum (s’han de triturar).

En una olla posem un raig d'oli, quan estigui calent hi afegim les cebes amb un pols de sal i tapem l'olla deixant que vagi fent a foc suau.

Quan ja estigui casi feta, afegim els flocs de civada i els rossegem una mica i hi afegim l'aigua (millor si ja la tenim calenta).

Ho deixem coure uns 10-15 minuts a foc moderat, pugem el foc i afegim el manat d'ortigues, al tornar a bullir el deixem 5 minuts més i apaguem el foc, rectifiquem de sal i pebre segons el nostre gust i deixem reposar una estona amb l’olla tancada.

Abans de passar-ho per la batedora reservarem una mica de l’aigua de la cocció per anar-la afegint mica en mica fins aconseguir la textura de crema al nostre gust.

Quan tinguem els plats servits hi posem les fulles de tempura al damunt.

Pilar Galí
recollit a " Herbes a la cuina" el 2020