Una recepta per revigoritzar-se, combatre els estats d’al·lèrgia i desintoxicar-se a través de l’aliment i gaudint-ne.
Ingredients: | • Cebes • pastanagues • Col • ortigues • Plantatge | • dent de lleó • sal marina • tamari • oli d’oliva o de sèsam de primera premsada en fred |
Preparació:
S’escalfa una cassola amb una mica d’oli i sofregim la ceba tallada a mitges llunes.
Quan la ceba està rosa, s’afegeix la sal marina, i s’incorporen les pastanagues tallades per exemple a rodelles, es sofregeixen una miqueta i s’afegeix la meitat de l’aigua que tenim preparada per a fer la sopa. Aquest brou ha de bullir 30 minuts.
Després afegim l’altre meitat de l’aigua i quan torna a bullir afegim la col tallada a juliana i ho fem bullir 5 minuts.
Incorporem totes les herbes tallades a juliana i farem bullir 5 minuts més.
Afegirem al final un raig de tamari i apagarem el foc immediatament.
Podríem dir que aquesta sopa equival a una transfusió de sang, ens aporta ferro, ens desintoxica, mineralitza i és antiinflamatòria, al mateix temps enforteix el sistema immunitari.
Podem fer sopa per a tot el dia i anar-ne bevent; també podem acompanyar els cereals o les proteïnes amb la sopa.
Mestre Curtis, adaptada i emprada per Dolors Gener
recollit a " Herbes a la cuina" el 2020
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada