Estofat de cigrons i malva a l’aroma de fonoll

Ingredients:

• 250 grams de cigrons

• 1 ceba

• 2 alls

• 1 pastanaga

• 1 porro

• 2 tomates madures

• 200 grams de fulles de malva

• Tres capítols florals de fonoll

• Sal

• Oli

Preparació:

En una cassola es sofregeix la ceba, el porro, els alls i quan ja estan ben tous s’hi afegeix la pastanaga tallada petita i al cap de 5 minuts s’hi posa les tomates ratllades. Quan ja està tot ben integrat, s’hi afegeix una culleradeta de sal i les fulles de malva ben picadetes.

Es deixa coure 5 minuts i s’hi posen els cigrons remullats des de la nit anterior.

S’hi afegeix aigua fins a cobrir els ingredients i es deixa bullir uns 40 minuts. Quan falti poc per apagar el foc s’hi tiren les flors de fonoll i es deixa reposar uns 10 minuts abans de servir.

Nota: per evitar un temps llarg de cocció es pot fer amb cigrons prèviament bullits.

Pilar Martínez
recollit a " Herbes a la cuina" el 2020