Per a la massa:
aigua, farina integral, oli i sal marina
Posem l'aigua a bullir amb una cullerada sopera d'oli i una de petita de sal marina.
Al moment que bulli, es retira del foc i s'afegeix la farina poc a poc sense deixar de remenar. La massa ha de quedar força dura.
Deixar reposar mitja hora tapada amb un drap humit, si és estiu vigilar que el drap es mantingui humit com a mínim 20 minuts.
Pel farcit:
blet, ortiga, all de bruixa (Calabruixa), pixallits, verdolaga, flors de calèndula, flors de malva, flors de saüc i ceba de Figueres
Passar per la paella o fer al vapor totes les herbes i flors.
Repartir la bola de massa en peces petites, amassar, aplanar cada una per separat i fer cercles de la mida d’un plat de postres.
Omplir cada peça amb el farcit, deixant espai per a poder enganxar les vores.
Plegar la massa sobre si mateixa com una mitja lluna i amb una forquilla, segellar la vora com si es fes un cosit.
Es pot fregir o posar al forn, en aquest cas es pintaran les panadetes amb ou i es posaran al forn 15 minuts a forn mig.
Ibèria Soler
recollit a " Herbes a la cuina" el 2020
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada