Peseu les fulles, renteu-les, trossegeu-les una mica i prepareu l’1% del seu pes en sal.
En un pot ample de ceràmica poseu capes de fulles alternades amb la sal. Pressioneu el contingut amb la ma de morter i afegir aigua fins a cobrir-ho tot. Per mantenir-ho pressionat i que no entri aire, col·loqueu un pes a sobre.
Deixar lactofermentar durant tres setmanes a una temperatura de 10º a 15º, vigilant que no es quedi sense aigua.
Per consumir aquesta preparació s’ha d’esbandir una mica amb aigua i es menja freda o calenta, com el xucrut de col.
La lactofermentació és l’única manera de conservar els aliments que augmenta la quantitat de vitamines presents en les plantes, especialment les del grup B i C. També alcalinitza el metabolisme, millora la digestió i aporta molts beneficis al nostre organisme. A més hem d’afegir les propietats pròpies del plantatge que gràcies als mucílags que conté és un aliat de sistema digestiu i del sistema respiratori: emol·lient, suavitzant, antibacterià, antiinflamatori i laxant.
Pilar Herrera
recollit a " Herbes a la cuina" el 2020
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada