Crema de llenties vermelles amb verdures i gingebre

Ingredients:

• 1 litre de caldo de verdures o aigua

• 250 grams de llenties vermelles

• 1 trosset d’alga kombu o uns pocs flocs de wakame

• 1 ceba

• 1 tros de carbassa a daus

• 3 o 4 pastanagues trossejades

• 2 cullerades farina d’ametlla

• Gingebre fresc

• Oli d’oliva, sal

Preparació:

Posar en remull l’alga.

Rentar les llenties i posar-les a bullir 30 minuts.

Incorporar les verdures i l’alga en remull, una mica de sal i afegir aigua o caldo fins que cobreixi les verdures. Bullir fins que estiguin tendres.

Una mica abans afegir el gingebre ratllat i la farina d’ametlla. Rectificar de líquid i de sal.

Per servir, afegir una mica d’oli cru.

Rosa Capdevila
recollit a " Herbes a la cuina" el 2020