Ingredients: | • 300 grams d'arròs carnaroli • 2 cebes grans • caldo vegetal • 1 got petit de vi blanc • 2 cullerades soperes de parmesà ratllat | • 1 cullerada sopera de mantega o margarina • 1 manat gros d'ortigues silvestres • 1 gra d'all • oli d'oliva, sal i pebre negre o blanc molt |
Preparació:
Rentem les ortigues i reservem les fulles en una escorredora.
En una paella amb una mica d'oli sofregim la ceba i l'all ben picats amb un polsim de sal fins que estigui ben tou. Afegim les fulles d'ortiga i saltegem durant uns minuts.
Retirem del foc i ho piquem al gust amb una batedora afegint-hi un raig d'oli.
Tornem a col·locar la barreja a la paella i hi afegim l’arrós i el deixem coure tres o quatre minuts.
A continuació, hi afegim el caldo fins cobrir l'arrós, el got de vi blanc, la sal i el pebre i ho coguem tot remenant durant uns 15 o 20 minuts, afegint caldo cada vegada que s'assequi.
Retirem del foc, rectifiquem de sal i pebre i afegim el parmesà i la mantega tot remenant, tenint en compte que ha de quedar ben cremós.
Tapem durant tres minuts i servim immediatament.
Per decorar, podem coure unes fulles d'ortiga i col·locar-les al plat just al moment de servir amb un polsim de parmesà.
Mercè Palau
recollit a " Herbes a la cuina" el 2020
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada