Risotto d'ortigues

Ingredients:

• 300 grams d'arròs carnaroli

• 2 cebes grans

• caldo vegetal

• 1 got petit de vi blanc

• 2 cullerades soperes de parmesà ratllat

• 1 cullerada sopera de mantega o margarina

• 1 manat gros d'ortigues silvestres

• 1 gra d'all

• oli d'oliva, sal i pebre negre o blanc molt

Preparació:

Rentem les ortigues i reservem les fulles en una escorredora.

En una paella amb una mica d'oli sofregim la ceba i l'all ben picats amb un polsim de sal fins que estigui ben tou. Afegim les fulles d'ortiga i saltegem durant uns minuts.

Retirem del foc i ho piquem al gust amb una batedora afegint-hi un raig d'oli.

Tornem a col·locar la barreja a la paella i hi afegim l’arrós i el deixem coure tres o quatre minuts.

A continuació, hi afegim el caldo fins cobrir l'arrós, el got de vi blanc, la sal i el pebre i ho coguem tot remenant durant uns 15 o 20 minuts, afegint caldo cada vegada que s'assequi.

Retirem del foc, rectifiquem de sal i pebre i afegim el parmesà i la mantega tot remenant, tenint en compte que ha de quedar ben cremós.

Tapem durant tres minuts i servim immediatament.

Per decorar, podem coure unes fulles d'ortiga i col·locar-les al plat just al moment de servir amb un polsim de parmesà.

Mercè Palau
recollit a " Herbes a la cuina" el 2020