Ratafia

Ingredients:

• Nou verda

• Anís dolç

• Passacamins (Polygonum aviculare)

• Escabiosa (flor) (Scabiosa atropurpurea)

• Herba del traïdor (Prunella vulgaris)

• Marduix (Origanum majorana)

• Nepta (Nepeta cataria)

• Tarongina (Melissa officinalis)

• Ginebró (Juniperus communis)

• Ginesta (Spartium junceum)

• Hisop (Hysoppus officinalis)

• Taronger (Citrus sinensis)

• Farigoleta (Thymus serpyllum)

• Gerani (fulla) (Geranium sp.)

• Camamilla borda (Helichrysum stoechas)

• Orenga (Origanum vulgare)

• Menta romana (Mentha romana)

• Plantatge (fulla) (Plantago sp.)

• Borratxa (flor) (Borago officinalis)

• Cua de cavall (Equisetum sp.)

Preparació:

Es posa un brot de cada planta (millor si és florit) i una nou verda per litre d’anís dolç (així no s’hi ha de posar sucre).

Es deixa macerar 40 dies a “sol i serena”.


recollit per Sandra Saura
a " Usos i cultura popular de les plantes de les Gavarres" el 2009