• Nou verda
• Anís dolç
• Passacamins (Polygonum aviculare)
• Escabiosa (flor) (Scabiosa atropurpurea)
• Herba del traïdor (Prunella vulgaris)
• Marduix (Origanum majorana)
• Nepta (Nepeta cataria)
• Tarongina (Melissa officinalis)
• Ginebró (Juniperus communis)
• Ginesta (Spartium junceum)
• Hisop (Hysoppus officinalis)
• Taronger (Citrus sinensis)
• Farigoleta (Thymus serpyllum)
• Gerani (fulla) (Geranium sp.)
• Camamilla borda (Helichrysum stoechas)
• Orenga (Origanum vulgare)
• Menta romana (Mentha romana)
• Plantatge (fulla) (Plantago sp.)
• Borratxa (flor) (Borago officinalis)
• Cua de cavall (Equisetum sp.)
Preparació:
Es posa un brot de cada planta (millor si és florit) i una nou verda per litre d’anís dolç (així no s’hi ha de posar sucre).
Es deixa macerar 40 dies a “sol i serena”.
recollit per Sandra Saura
a " Usos i cultura popular de les plantes de les Gavarres" el 2009
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada