Ratafia de la Conxita

Ingredients:

• Noguera (3 nous verdes partides) (Juglans regia)

• Anís dolç

• Poliol (2 brots) (Mentha pulegium)

• Menta (2 brots) (Mentha sp.)

• Marialluïsa (3 fulles) (Lippia triphylla)

• Nou moscada (mitja nou) (Myristica sp.)

• Canyella (1 canó) (Cinnamomum sp.)

• Clau d’olor clavells (Dianthus sp.)

• Herba de Sant Joan (flor opcional) (Hypericum perforatum)

Preparació:

En un litre d’anís dolç s’hi posen totes aquestes plantes (veure llistat d’espècies).

Es deixa macerar 40 dies a “sol i serena”.

També es pot deixar més dies: “feu-la per Sant Joan i coleu-la per Nadal”.

A cada litre també s’hi posen 4 cullerades de sucre.


recollit per Sandra Saura
a " Usos i cultura popular de les plantes de les Gavarres" el 2009