• Noguera (3 nous verdes partides) (Juglans regia)
• Anís dolç
• Poliol (2 brots) (Mentha pulegium)
• Menta (2 brots) (Mentha sp.)
• Marialluïsa (3 fulles) (Lippia triphylla)
• Nou moscada (mitja nou) (Myristica sp.)
• Canyella (1 canó) (Cinnamomum sp.)
• Clau d’olor clavells (Dianthus sp.)
• Herba de Sant Joan (flor opcional) (Hypericum perforatum)
Preparació:
En un litre d’anís dolç s’hi posen totes aquestes plantes (veure llistat d’espècies).
Es deixa macerar 40 dies a “sol i serena”.
També es pot deixar més dies: “feu-la per Sant Joan i coleu-la per Nadal”.
A cada litre també s’hi posen 4 cullerades de sucre.
recollit per Sandra Saura
a " Usos i cultura popular de les plantes de les Gavarres" el 2009
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada