Us presentem dues receptes:
Recepta 1
1 l d’aigua
60 g de sucre integral
60 g de sucre glass
2 corimbes de flors
1 llimona (el suc)
5 cl de vinagre de sidra
Portar a ebullició l’aigua amb el sucre i deixar refredar. Afegir les flors, el suc de la llimona i el vinagre. Cobrir i deixar 6 dies a l’exterior, remenant una vegada al dia.
Passats els 6 dies, filtrar, embotellar i deixar al sol, sense tapar, de 2 a 3 hores, perquè agafi agulla. Tapar i guardar a la nevera.
Després de 15 dies el champagne ja estarà fet i, un mes més tard, serà encara més escumós, tindrà més agulla.
Se serveix fred en aperitiu o acompanyant postres.
Recepta 2
5 l d’aigua
1/2 kg de sucre
el suc d’una llimona
10/15 umbel•les de flors de saüc
Ho posem tot junt en una ampolla grossa de vidre durant uns 5 dies a sol i serena. Ho filtrem i ho embotellem.
Hem de tapar les ampolles molt bé perquè no salti el tap. El gas obtingut és gràcies a la maceració del sucre que es transforma en diòxid de carboni i en alcohol.
Prendre fred.
Marisa Benavente i Pilar Herrera
Trobades d’Etnobotànica, Grup local de Flora Catalana Pla de l’Estany, del 2017
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada