Galetes nadalenques de fonoll

Galetes nadalenques de fonoll

Ingredients:

• 200 g de farina de fajol

• 75 g de sucre daurat (o 175 g de dàtils)

• 100 g de mantega (o 75 g d’oli de coco)

• 1 ou

• 1 cullerada sopera de grans de fonoll mòlts

• 1 cullerada de postres de ratlladura de llimona

• 1 pessic de sal

Preparació:

Deixem que la mantega es torni tova per poder-la mesclar bé. En un bol gran, barregem l’ou amb el sucre, ben batut. Hi anem afegint la farina tamissada i la mantega, mesclant-ho bé amb l’espàtula per formar una massa cremosa. Al final, haurem d’amasar-ho amb les mans perquè la massa va quedant més seca.

Incorporem el fonoll, la llimona i un pessic de sal. Quan la massa estigui ben consistent i homogènia la deixem reposar a la nevera una mitja hora.

Un cop passat aquest temps en què la massa quedarà més compacta. estenem la massa damunt d’una superfície enfarinada i tallem formes com més ens agradi.

Enfornem les galetes durant 12 minuts a 180ºC


Pilar Martínez, de l’Associació Milfulles"
del taller “Galetes silvestres en família, gaudim del Nadal assaborint la natura”, fet al Centre Cívic de Sant Narcís (Girona) el Nadal del 2024