Galetes nadalenques de fonoll
• 200 g de farina de fajol
• 75 g de sucre daurat (o 175 g de dàtils)
• 100 g de mantega (o 75 g d’oli de coco)
• 1 ou
• 1 cullerada sopera de grans de fonoll mòlts
• 1 cullerada de postres de ratlladura de llimona
• 1 pessic de sal
Deixem que la mantega es torni tova per poder-la mesclar bé. En un bol gran, barregem l’ou amb el sucre, ben batut. Hi anem afegint la farina tamissada i la mantega, mesclant-ho bé amb l’espàtula per formar una massa cremosa. Al final, haurem d’amasar-ho amb les mans perquè la massa va quedant més seca.
Incorporem el fonoll, la llimona i un pessic de sal. Quan la massa estigui ben consistent i homogènia la deixem reposar a la nevera una mitja hora.
Un cop passat aquest temps en què la massa quedarà més compacta. estenem la massa damunt d’una superfície enfarinada i tallem formes com més ens agradi.
Enfornem les galetes durant 12 minuts a 180ºC
Pilar Martínez, de l’Associació Milfulles"
del taller “Galetes silvestres en família, gaudim del Nadal assaborint la natura”, fet al Centre Cívic de Sant Narcís (Girona) el Nadal del 2024
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada