Coquetes de carbassa amb aroma de fonoll

Coquetes de carbassa amb aroma de fonoll

Ingredients:

• 300 g de carbassa (al forn o al vapor)

• 250 g de dàtils

• 150 g de farina d’arròs

• 75 g de farina d’ametlla

• 2 ou

• suc d’una llimona (o taronja)

• 1 cullerada sopera de grans de fonoll mòlts

• 1 cullerada de postres de ratlladura de llimona

• 1 pessic de sal

Preparació:

Triturem bé la carbassa que prèviament haurem cuit al forn.

Afegim els dos ou ben batuts i remenem bé.

Traiem els pinyols dels dàtils i els deixem remullar una mitja hora en el suc d’una llimona o una taronja. Després batem bé amb la batedora i afegim la pasta resultant a la massa de carbassa amb els ous tot remenant perquè quedi una pasta ben homogènia.

Afegim les farines poc a poc remenant bé.

Afegim les llavors de fonoll i la ratlladura de llimona i continuem remenant encara una mica més perquè quedi tot ben integrat.

Seguidament, fem boletes a sobre d’un paper d’enfornar i les xafarem lleugerament amb un altre paper a sobre. Traurem el paper de dalt i enfornarem a 175ºC durant uns 20 minuts o fins que veiem que les coquetes estan daurades.


Pilar Martínez, de l’Associació Milfulles"
del taller “Galetes silvestres en família, gaudim del Nadal assaborint la natura”, fet al Centre Cívic de Sant Narcís (Girona) el Nadal del 2024