Galetes del solstici amb farigola
• 225 g de farina d’ametlla
• una cullerada sopera de farigola seca en pols i unes branquetes fresques
• 2 cullerades d’oli d’oliva ecològic
• 1 cullerada de llavors de xia o lli en remull
• un pessic de sal
Posar les llavors en remull una hora abans de fer les galetes.
Preescalfar el forn a 175 graus.
Barrejar bé tots els ingredients secs: la farina d’ametlles, la sal i la cullerada de farigola.
Afegir els ingredients humits: l’oli d’oliva i les llavors i integrar bé tots els ingredients. Si la massa queda masa seca es pot afegir una mica més d’oli o d’aigua a poc a poc fins que la massa agafi una bona consistència per modelar.
Per formar les galetes, posem bocinets de massa separts un de l’altre, sobre un full de paper de forn i quan estigui tot ple, posem un altre paper a sobre i xafem amb un corró perquè quedi una galeta fina.
Posem les galetes al forn durant 13 minuts.
Quan estiguin dauradetes les traiem i les deixem refredar... i ja estaran a punt per assaborir!
Pilar Martínez, de l’Associació Milfulles"
del taller “Galetes silvestres en família, gaudim del Nadal assaborint la natura”, fet al Centre Cívic de Sant Narcís (Girona) el Nadal del 2024
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada