Galetes de romaní i llimona

Galetes de romaní i llimona

Ingredients:

• 275 g de farina d’arròs

• 75 g d’oli de coco (o 100 g de mantega)

• 12 dàtils (o 160 g de sucre)

• 2 ous

• 2 cullerades soperes de romaní sec mòlt

• 1 llimona

Preparació:

Desfem l’oli de coco en un cassó amb molt poc foc.

Triturem els dàtils (que prèviament haurem posat en remull durant una hora) junt a l’oli de coco. Ratllem la llimona i l’espremem.

Afegim el suc i la ratlladura al bol amb els dàtils i l’oli de coco.

Separem el rovell de la clara de l’ou i l’afegim ben batut.

Afegim 2 culleradetes de romaní ben esmicolat.

Anem afegint la farina tamisada a poc a poc. Arribarà un moment que haurem de treballar la massa amb les mans. .

Quan tinguem una massa homogènia en fem una bola i la deixem reposar una estona a la nevera. Escalfem el forn a 180º.

Posem la massa sobre una superfície enfarinada i l’aplanem amb un corró fins que ens quedi una capa ben fina.

Amb un tallagaletes o un got petit anirem formant les galetes i posant-les damunt la plata del forn amb paper vegetal.

Batem la clara d’ou i pintem les galetes.

Les enfornem i les deixem fer durant uns 13 minuts.


Pilar Martínez, de l’Associació Milfulles"
del taller “Galetes silvestres en família, gaudim del Nadal assaborint la natura”, fet al Centre Cívic de Sant Narcís (Girona) el Nadal del 2024