Recepta bàsica per fer una maceració.
El procediment de maceració aconsegueix extreure els principis actius d'una planta en fred. S'aplica en aquelles plantes a les quals sí els apliquéssim calor perdrien aquests principis.
Les maceracions les podem fer amb aigua, olis vegetals o alcohol.
Les maceracions amb aigua o oli necessiten una quantitat de planta entre els 20 i 50 g per litre.
Per preparar una maceració amb alcohol, primer s'omple el recipient amb la major quantitat de planta possible i es completa amb l’alcohol que hi càpiga.
Temps necessaris de macerat:
• En aigua: 12 hores per a parts toves, flors o fulles tendres; 24 hores per a parts dures, arrels, tiges, escorces i llavors.
• En oli: entre 1 i 6mesos.
• En alcohol: temps molt variable. Des d'unes poques setmanes fins a anys. Veure la recepta bàsica per l'alcoholat 👈.
ES RECOMANA GUARDAR LES MACERACIONS EN FLASCONS OPACS O RECIPIENTS DE VIDRE FOSC.
NO ÉS PRUDENT NI CONVENIENT ABUSAR DE LES MACERACIONS ALCOHÒLIQUES.
Àvies Remeieres de l’Associació Pedra Tosca
recollit a "Guarir amb plantes remeieres"
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada