Recepta bàsica per utilitzar l’alcohol etílic.
Hem parlat de macerats alcohòlics i pensem que cal fer un aclariment sobre l'alcohol. Cal tenir present que existeixen diferents tipus d`alcohol. Els més corrents són I’alcohol etílic i el metílic, que és tòxic (no es pot fer servir en cap cas, ni per via intema, ni externa.
L'alcohol etílic, que caldria anomenar més correctament amb el nom d'etanol, (fórmula química : CH3 CH2 OH), seria l’alcohol que podem trobar en begudes alcohòliques i que és apte per al consum humà (amb les reserves convenients). És l’alcohol de boca, amb el qual farem les maceracions. Segons el grau alcohòlic inicial i el que finalment desitgem, caldrà diluir amb aigua o amb un almívar, segons s'indica en la taula següent:
Grau alcohòlic desitjat20º 30º 40º 50º 60º 70º 80º |
quantitat d’alcohol de 95º210 ml 310 ml 410 ml 510 ml 615 ml 720 ml 830 ml |
quantitat d’aigua790 ml 690 ml 590 ml 490 ml 385 ml 280 ml 170 ml |
L'alcohol de farmaciola sol ser alcohol etílic de 96º però amb algun tipus d'additiu o substància per donar-li un gust desagradable. És el que es coneix com alcohol etílic desnaturalitzat i no és apte per al consum. Per tant, no l'usarem per les maceracions per beure! No obstant, ens pot servir per fer preparats d'ús extern (tòpic), per fer fregues... Cal preveure que les fregues amb alcohol assequen la pell i, per tant, tot seguit, caldrà aplicar algun oli o crema hidratant.
Àvies Remeieres de l’Associació Pedra Tosca
recollit a "Guarir amb plantes remeieres"
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada