Decocció

Recepta bàsica per fer una decocció.

Les parts més dures d'algunes plantes necessiten una decocció per extreure'n els seus principis actius. Farem decoccions de les tiges, les escorces, les branques o les arrels i, fins i tot, algunes fulles molt dures o algunes llavors.

Es recomana que les parts de les plantes a infusionar estiguin trossejades homogèniament.

Dosi recomanada de planta: unes 3 culleradetes de postres per mig litre d'aigua (uns 20 g de planta per litre d'aigua). Se'n prenen de 2 a 3 tasses per dia.

Preparació

Fer bullir la planta en 1/2 litre d'aigua, a partir del moment en què trenca el bull, i segons la següent relació:

• Fulles i tiges dures, 1-3minuts.

• Arrels i escorces: 5-7 minuts.

• Trossos gruixuts: 8-10 minuts.

Treure del foc, filtrar i deixar refredar a temperatura ambient abans de prendre-la.

NO PODEM CONSERVAR LES DECOCCIONS MÉS DE 12 HORES.


Àvies Remeieres de l’Associació Pedra Tosca
recollit a "Guarir amb plantes remeieres"