Recepta bàsica per fer una decocció.
Les parts més dures d'algunes plantes necessiten una decocció per extreure'n els seus principis actius. Farem decoccions de les tiges, les escorces, les branques o les arrels i, fins i tot, algunes fulles molt dures o algunes llavors.
Es recomana que les parts de les plantes a infusionar estiguin trossejades homogèniament.
Dosi recomanada de planta: unes 3 culleradetes de postres per mig litre d'aigua (uns 20 g de planta per litre d'aigua). Se'n prenen de 2 a 3 tasses per dia.
Fer bullir la planta en 1/2 litre d'aigua, a partir del moment en què trenca el bull, i segons la següent relació:
• Fulles i tiges dures, 1-3minuts.
• Arrels i escorces: 5-7 minuts.
• Trossos gruixuts: 8-10 minuts.
Treure del foc, filtrar i deixar refredar a temperatura ambient abans de prendre-la.
NO PODEM CONSERVAR LES DECOCCIONS MÉS DE 12 HORES.
Àvies Remeieres de l’Associació Pedra Tosca
recollit a "Guarir amb plantes remeieres"
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada