Oli de carabassina

Per combatre el mal de ventre, el mal d’estómac, la diarrea i afeccions semblants.

Ingredients:

• Carabassina (Bryonia cretica)

• Herba del traïdor (Prunella vulgaris)

• Camamilla (Matricaria recutita)

• Pell de serp

Preparació:

Es posa oli en una cassola de terra. Quan és calent i bull, s’hi posa l’arrel de la carabassina a talls com si fossin patates. També s’hi afegeixen tota classe d’herbes florides: herba del traïdor, camamilla, etc fins que quedi tot fregit.

Quan tot estigui ben sec s’hi posa una pell de serp.

Es cola, es guarda amb ampolles i es pot conservar molt temps.

S’aplica a l’estómac, fent fregues cap avall i després a la zona de dalt, cap amunt. Després del massatge s’hi pot posar una tovallola.

Amb un cop o dos al dia ja n’hi ha prou. Normalment s’aplica al vespre.

Fa una mica de mala olor.


recollit per Sandra Saura
a " Usos i cultura popular de les plantes de les Gavarres" el 2009