Xarop de pinya

Per els problemes de l’aparell respiratori, tos, refredats, etc

Ingredients:

• Pinyes de pi blanc

• Sucre roig

Preparació:

Les pinyes han d’estar ben seques, millor collir-les el dia abans de fer el xarop.

Tallar les pinyes en rodelles (perquè no es desfacin les rodanxes es comencen a tallar per la punta on la pinya no està agafada a la branca) i posar-la dins d’un pot de vidre amb sucre, alternant els ingredients en capes fines fins que estigui ple, es remena cada dia una mica i al cap de nou dies quan el sucre ja estarà fos degut al suc que treu la pinya es cola i ja tindrem el xarop fet.

Prendre una cullerada de xarop, es pot diluir amb aigua si es troba massa fort.

Aquesta recepta ens ha arribat de diferents llocs però és bàsicament la mateixa en tots els casos.

Pepeta Estragués, Guilleries
Ibèria Soler, Alt Empordà, 2017
Cinta i Consol Camó i Clara Inchausti, Guilleries, 2015
Sabina Pagès Coma, La Vall del Bac - Garrotxa, 2015
recollit a "Remeis populars de les Guilleries i les comarques Gironines" el 2017