Xarop de flor de saüc

Aquest xarop és molt bo per a la tos, la febre i el refredat, però no per a la grip.

Ingredients:

• Flors de saüc

• Aigua

• Sucre roig o mel

Preparació:

Posar aigua a bullir en una olla de porcellana o fang (mai d’alumini), quan bulli s’hi tiren les toies de flors de saüc fresques, es tapa i s’espera uns minuts.

S’aixeca la tapa amb molta cura i es decanta el vapor d’aigua que hi ha quedat, en un cassó o recipient, es torna a tapar i es repeteix la mateixa operació tantes vegades com faci falta, fins que no quedi aigua a l’olla.

Es pesa el líquid que ha resultat i s’hi afegeix la mateixa quantitat de sucre roig o mel, posar-ho al foc, remenar fins que es desfaci el sucre.

Guardar en pots de vidre fosc.

Ibèria Soler, Alt Empordà, 2017
recollit a "Remeis populars de les Guilleries i les comarques Gironines" el 2017