Va bé per el foc de la cara o fogots i també per a constipats i netejar la cara.
Ingredients: | • 625 g de matafoc • 250 g de sucre • 250 cl d’aigua |
Preparació:
Triturar el matafoc el màxim possible.
Posar-lo en una olla juntament amb l’aigua, i escalfar-ho però sense que arrenqui el bull. Deixar una estona, controlant que no bulli, i parar el foc.
Després colar-ho i escórrer el preparat amb un drap de fil per aprofitar-ho tot. Tornem a posar el preparat a l’olla i hi afegim el sucre i que bulli fins que quedi reduït a la meitat.
Finalment ho deixem reposar i ho guardem en pots hermètics o a la nevera.
Si no es pot prendre sucre es pot fer igualment sense sucre però llavors ho guardem a la nevera i per prendre-ho hi afegim estèvia.
Carme Solà, Guilleries, 2017
recollit a "Remeis populars de les Guilleries i les comarques Gironines" el 2017
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada