Xarop de matafoc

Va bé per el foc de la cara o fogots i també per a constipats i netejar la cara.

Ingredients:

• 625 g de matafoc

• 250 g de sucre

• 250 cl d’aigua

Preparació:

Triturar el matafoc el màxim possible.

Posar-lo en una olla juntament amb l’aigua, i escalfar-ho però sense que arrenqui el bull. Deixar una estona, controlant que no bulli, i parar el foc.

Després colar-ho i escórrer el preparat amb un drap de fil per aprofitar-ho tot. Tornem a posar el preparat a l’olla i hi afegim el sucre i que bulli fins que quedi reduït a la meitat.

Finalment ho deixem reposar i ho guardem en pots hermètics o a la nevera.

Si no es pot prendre sucre es pot fer igualment sense sucre però llavors ho guardem a la nevera i per prendre-ho hi afegim estèvia.

Carme Solà, Guilleries, 2017
recollit a "Remeis populars de les Guilleries i les comarques Gironines" el 2017