Ungüent de la Pepeta

Indicat per a cremades, ulls de  poll, morenes i picades.

Ingredients:

• 1 l d’oli d’oliva

• 4 onzes de cera verge (133,33 g)

• Herbes: Crespinells, matafocs, flor de romeguera, herba de les morenes, bàlsam o favera borda, raïm de galàpat, arenaria o herba de les mil granes, heura, malva, travalera o herba del sucre, brots d’arç negre, plantatge de fulla ample, plantatge de fulla estreta, morella, agrella, herba de Sant Joan, salsa de pastor, campanetes liles, escabiosa, fins arribar a 20.

Preparació:

En una cassola de terrissa hi posem l’oli verge al foc, quan l’oli comenci a bullir hi afegim les herbes i quan l’oli vagi agafant el color de les herbes ho retirem del foc i ho colem.

El posem a l’altre cassola on hi haurà la cera verge tallada petita, ho escalfem al foc i quan quedi tot ben barrejat ho deixem reposar.

Pepeta Estragués, Guilleries, 2007
recollit a "Remeis populars de les Guilleries i les comarques Gironines" el 2017