Reconeixement de plantes a la Gola del Fluvià · 11/05/24

El dissabte 11 de maig, a les 9:30 del matí, en Josep Espigulé ens farà un recorregut per la Gola del Fluvià, per reconèixer les plantes que hi trobarem.

En acabar la passejada, per qui vulgui continuar, farem una vista a l'observatori Senillosa, amb la guia de'n Josep.

Resum de l’activitat

Vam fer una passejada per les dunes i darrere les dunes amb en Josep Espigulé com a guia.

Ens va explicar coses de la història i la importància ecològica dels aiguamolls i de les dunes de la zona. Ens va transmetre la seva passió i amor per la natura i el territori.

Vam poder observar molts ocells al detall a través del seu telescopi.

Entre tots plegats vam anar identificant plantes i els seus usos, gràcies als experts de què disposàvem: l'Espigulé, la Ibèria i en Roger. Molts dels assistents van fer aportacions sobre els usos de les plantes, en un intercanvi de coneixements que es va donar de manera molt orgànica i natural.

Al final, els què vam voler seguir, vam anar cap els aiguamolls i vam pujar a l'observatori Senillosa, des del qual es veu tot l'Alt Empordà i més enllà, amb vistes privilegiades dels aiguamolls i la badia de Roses. Vam anar-hi per un camí més asilvestrat, entre el llot, on vam trobar moltes altres plantes útils, medicinals i/o comestibles.

Espècies a destacar: les herbes salades: salat, salsona, salicornies, canyametes, sedums... el panical marí, corretjola marina, rave de mar, limoniums, tamariu, joncs, canyís, artemisa marina, plantatge marí, levístic...

Tambe vam poder gaudir de la bellesa del corriol camanegre, ànecs vermells, capons, camallargues, flamencs, xoriguers arpelles... i d'altres remeis naturals com el Sol, l'aigua de mar, caminar descalços, el fang...

Imatges de l’activitat

Imatges cedides per Ibèria i Roger