De cap a peus, Les receptes de Jaume i Carme, remeiers de Santa Maria de Camós

Amb el llibre De cap a peus, en Jaume i na Carme posen al nostre abast les més de 500 receptes que han anat recollint durant la seva vida.

Es tracta d'un llibre de consulta, en el que només cal llegir-se bé els consells generals. La resta, les més de 500 receptes, apareixen agrupades per órgans afectats i afecció concreta, ordenades de cap a peus, i, com que no tots els remeis funcionen igual per tothom, amb diferents receptes per una mateixa afecció.

La contraportada del llibre ens explica:

En Jaume i la Carme, remeiers de Santa Maria de Camós (Pla de l'Estany), us ofereixen en aquest llibre els coneixements de remeis naturals que han adquirit dels seus avantpassats, amb la voluntat d'ajudar a les persones que confien en el seu bon fer.

En Jaume Reixach, remeier i curandero de Santa Maria de Camós, fa uns vint anys que comparteix els seus coneixements de remeis naturals adquirits durant tota la seva vida, que usaven ja la seva àvia i mare. Va col·laborar amb "Caseca" Melcior Galobardes, curandero d'Olot.

I des de fa uns catorze anys té la col·laboració de la Carme Rubio, que també va adquirir la seva saviesa en remeis casolans de la seva família.

Cultura i tradició de les nostres terres que posem al vostre abast en aquest recull de consells, perquè el consulteu en cas de malaltia, com a primers auxilis o com a complement de la medicina convencional, fent ús del vostre dret a l'autogestió.


Fitxa tècnica:

  • Títol: De cap a peus, Les receptes de Jaume i Carme, remeiers de Santa Maria de Camós
  • Autors: Jaume Reixach i Carme Rubio
  • Dipòsit legal: GI 260-2024
  • Data: 2024
  • Pàgines: 224