Recepta bàsica per fer un xarop.
Per preparar un xarop, el primer pas és fer amb les herbes una infusió, una decocció o una maceració, segons la planta que fem servir.
Un cop colat el líquid obtingut, l'aboquem en una cassola i afegim la mateixa proporció de mel o sucre.
Mantenim el foc lent de 20 a 30 minuts remenant sovint la barreja fins que tingui la textura apropiada.
Deixem refredar el xarop i després l’envasem en ampolles fosques.
És convenient guardar-les en llocs frescos tenint en compte que la seva caducitat oscil·la entre els 6 i 8 mesos.
Santi Jàvega
recollit a "La flora medicinal d'Osona"
Per preparar-ne cal escalfar una infusió (o d'una decocció, segons herba o part d'herba) i afegir-hi sucre o mel. A foc molt lent i remenant contínuament, caldrà treballar el conjunt fins aconseguir una consistència d'almívar.
Molt indicats per als problemes de la gola. Cal guardar-los poc temps, uns 3 mesos màxim, en ampolles de vidre fosc. Sovint, caldrà dissoldre'ls amb aigua en el moment de la seva ingesta.
Àvies Remeieres de l’Associació Pedra Tosca
recollit a "Guarir amb plantes remeieres"
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada