Recepta bàsica per fer una infusió.
Les infusions són la manera més adequada per preparar tisanes amb parts delicades de les plantes: flors, fulles, tiges tendres i, fins i tot, alguns fruits i algunes llavors.
Es recomana que les parts de les plantes a infusionar estiguin trossejades homogèniament.
Normalment, la dosi recomanada de planta varia entre 1 i 3 culleradetes de postres per tassa d'aigua (uns s a 15 g de planta per litre d'aigua) i no superar les 3 o 4 tasses al dia.
• Fer bullir uns 250-300 ml d’aigua.
• Col·locar la mesura recomanada de la planta en un recipient.
• Quan l'aigua arrenqui el bull, abocar-la al recipient on hi ha la planta i tapar-ho.
• Deixar reposar la infusió uns 3-5 minuts, filtrar-la i ja es pot prendre.
NO CONSERVAR LES INFUSIONS MÉS DE 12 HORES NI FER-LES TORNAR A BULLIR.
Àvies Remeieres de l’Associació Pedra Tosca
recollit a "Guarir amb plantes remeieres"
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada