Infusions de te

La Consuelo ens ofereix unes explicacions i degustació de diferents clases de te.

Te negre

La Camellia Sinensis és un arbust recobert de fulles de color verd fosc i força carnosa.

Per elaborar el te negre, la fulla de te fresca es deixa assecar a l’aire lliure. Llavors s’extreu i es fermenta, d’aquí el seu color marró fosc.

Destaca per la seva acció estimulant, antioxidant i astringent.

Te blanc

El te blanc activa la circulació, oxigena la pell i combat la retenció de líquids.

Per elaborar-lo, es recol·lecten les puntes noves de les plantes del te abans que brotin, es deixen pansir, es dessequen i es converteixen en una infusió de tonalitat groga.

Te verd

És el més antic que es coneix.

La fulla que es cou al vapor per evitar la fermentació, s’enrotlla i es seca.

Te efecte antioxidant, disminueix el colesterol i el risc de problemes cardíacs.

Te vermell

La medicina tradicional xinesa considera el te vermell com un remei per gaudir de bona salut.

S’extreu de la planta del te de la varietat quingmao. En preparar-lo deixa anar una aroma quasi de fum.

Aquest te no és excitant i ajuda a perdre pes, redueix el nivell de colesterol i reforça el sistema immunitari.


Consuelo Toledano
recollit a "Les petites i grans remeieres de la Vall de Sant Daniel" el 2009