Reforç natural pel canvi d'estació

Recepta portada de Brasil, ideal pels canvis de temps, i porta all i gingebre (antibiòtic), canyella (vasodilatadora), llimona, mel (antiinflamatoris i alleugen els mals de la gola).

És genial per totes les afeccions de la gola, a més d'ajudar a reforçar el sistema inmune.

Ingredients:

• 2 gots d'aigua

• 1 branca de canyella

• 5 o 7 claus d'olor

• 1 all

• 1 tall petit de gingebre (com l'ungla del dit petit)

• mitja llimona

• 1 culleradeta de mel

Preparació:

Posa a bullir l'aigua amb la canyella i els claus.

Exprem el suc de la llimona en un got i reserva'l.

Quan arrenqui a bullir, deixar uns 10 minuts en foc baix, després posar el gingebre i l'all sencer i sense pelar.

Passats 2 minuts a foc baix, posar la pell de la llimona i apagar el foc.

Deixar reposar 1 minut i colar

Barrejar amb el suc de llimona que hem reservat i la mel, i prendre calentet.

És important no agafar fred després de prendre-ho, jo normalemnt ho faig abans d'anar a dormir.

El meu home hi posa un xarrupet de ron, vodka o cachaça, es nota molt.

Cal tenir cura amb la canyella si hi ha mals del cor, perqué accelera.

És una recepta de la meva besàvia, adaptada, que les amigues de la meva filla van batejar de "pixat de gat" pel color que fa.

Valèria Araújo