Ingredients: |
• 50 g de sosa (hidròxid de sodi) • 123 g d’aigua mineral • 35 g d’oli de coco • 350 g d’oli d’oliva |
• Ulleres i guants de protecció per prevenir esquitxos de l’aigua amb la sosa • Opcional: Com colorant podem afegir 2 culleres de canyella |
Preparació:
En un pot de plàstic dur, vidre o acer inoxidable posem l’aigua, afegim la sosa amb compte (la barreja s’escalfarà) i anar remenant amb una cullera de acer inoxidable.
Quan la temperatura de la barreja és la de l’ambient, afegim la mescla dels dos olis i anem remenat fins que comença a espessir; podem utilitzar una batedora per agilitzar el procés.
Quan té la consistència de maionesa espessa podem afegir el colorant i algun oli essencial.
Posem en motllos i deixem durant 3 dies, desprès desemmotllem i deixem 30 dies que tot el procés de saponificació es produeixi i ja podem utilitzar com a sabó de cos i cabell.
Teresa Puértolas
recollit a "Cosmètica natural" el 2021
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada