La Gastronomia dels Camins, Premi Gourmand 2017

La gastronomia dels camins, de Marisa Benavente i Pilar Herrera, Premi Gourmand al millor llibre de cuina mediterrània en català 2017

Ja fa anys que la Marisa Benavente i la Pilar Herrera es dediquen a l’etnobotànica. Formen part del grup de recerca FloraCatalana i col·laboren amb el col·lectiu de Remeiers i Remeieres de Girona.

Investiguen i experimenten amb les plantes, baies i fruites silvestres que, antigament, havien format part de l’alimentació tradicional i que, avui dia, són pràcticament oblidades. A partir de les setanta plantes més habituals al nostre país ens proposen més de cent receptes per tornar-les a incorporar a la nostra cuina.

Bunyols de malva, cruixents de borratja, torradetes d’avet, xips d’heura de terra, lasanya de bolets i ortigues, trinxat de patata i blets o crema de reina dels prats són algunes de les propostes que fan.

Per facilitar el reconeixement de les plantes, hi ha una foto de cada espècie i una senzilla i entenedora descripció. A més a més, en aquest llibre trobareu tota la informació sobre com i quan recol·lectar cada planta i els llocs on es poden trobar.

ISBN :978-84-945041-7-4