Hortalisses i flors remeieres, de Fra Valentí

Els secrets dels primers horts urbans.

Hortalisses i flors remeieres

Fra Valentí Serra de Manresa presenta en el seu nou llibre "Hortalisses i flors remeieres", una selecció d'antigues tradicions agràries practicades a les hortes i jardins conventuals, que l’autor defineix com "els primers horts urbans". A més, explica quines són les peculiars virtuts remeieres de les herbes santes i ofereix una tria de receptes i de remeis elaborats amb productes de l'hort.

Es tracta del quart llibre de fra Valentí Serra, autor que difon el coneixement dels caputxins catalans en àrees en què l'opinió pública actual mostra molt interès, com són la cuina, les herbes remeieres i, ara, l'horticultura.

"Els alls demanen la terra ben seca; els carbassons volen molt de sol i poc vent; les cebes no s’han de plantar massa fondes; el julivert no vol ser trasplantat..." Aquests són alguns dels secrets dels antics hortolans caputxins que trobareu en el nou llibre de la col·lecció A la caputxina.

Després de la gran acollida dels llibres "Els caputxins i les herbes remeieres" (4 edicions) i "Pócimas de capuchino", el caputxí i sacerdot fra Valentí Serra i Fornell (Manresa, 1959) ens ofereix aquesta aproximació a les principals tradicions agràries desenvolupades pels hortolans caputxins, que ha espigolat i transcrit de manuscrits inèdits i d’antics tractats d’horticultura.

Presentació, visita i tast a la Casa Orlandai, carrer Jaume Piquet, 23, Barcelona, el proper dilluns 24 de març, a les 19.00 h.

Una hora abans de la presentació, a les 18.00 h, es farà una visita guiada per l'hort de l'Espai Gardenyes.

S'obsequiarà els assistents amb una infusió i un pom d'herbes remeieres.

Informació extreta d'Editorial Mediterrània.


4 comentaris:

Anònim ha dit...

Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

Remeiers i Remeieres de Girona ha dit...

Gràcies per la teva opinió, però està bé conèixer la persona que hi ha darrera els seus comentaris.

Anònim ha dit...

Sóc l´Anna de Barcelona. El meu comentari no va estar gaire acertat, en quan a criticar el que fa amb els diners, ni ho sé ni és cosa meva. Només que em sap greu que no es valori la saviesa de les persones anònimes, cosa que sí que feu vosaltres en el vostre blog i us felicito per això. Si us plau podeu borrar aquests comentaris que he fet? moltes gràcies.

Remeiers i Remeieres de Girona ha dit...

Hola Anna. Respectem la teva opinió, sigui o no encertada, i tal com ens has demanat, ja hem esborrat el teu comentari. Salutacions.