• Pinyes de pi blanc
• Sucre
PREPARACIÓ I ADMINISTRACIÓ:
S’agafen pinyes petites i mitjanes, entre la darrera setmana de juny i la primera de juliol. Les pinyes ja estan formades i són encara toves. En un pot de vidre farem capes de la següent manera:
Primer una capa de pinyes, al damunt una de sucre que les cobreixi, continuarem amb una altra capa de pinyes i una altra de sucre i així successivament fins arribar a omplir el pot. Acabarem amb una capa de sucre que ho cobrirà tot.
Es deixa macerar a l’aire lliure, fins que a dins del pot hi hagi molt de líquid. Tot seguit es colarà i es guardarà dins d’una ampolla de vidre que tanqui bé.
Quan s’estigui refredat amb tos, barrejar una cullerada de xarop en un suc de fruita, aigua o llet. Si es fa servir llet, millor que sigui calenta.
Dolors Argelegués i Noguera, Centelles
recollit a "Remeis casolans dels països catalans" el 2009
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada