• Pinyes d’avet
• Sucre roig
PREPARACIÓ I ADMINISTRACIÓ:
Agafar pinyes encara verdes, però només les que restin al terra amb la part més prima cap amunt (si estan de cantó no serveixen). Tan de pressa com sigui possible les tallarem.
En una cassola de fang, posarem primer una capa de pinyes i tot seguit una de sucre i així successivament fins arribar a omplir la cassola. Després ho taparem amb un plàstic transparent i amb un escuradents hi farem petits forats, mirant que no hi entri aigua, si plou.
Deixarem la preparació a macerar a l’aire lliure durant tres setmanes (perquè pugui intervenir dues fases lunars). Tot seguit colarem la maceració, posant el líquid resultant en petites ampolles de vidre que tanquin bé. Es pren una cullerada sopera diversos cops al dia per a qualsevol tipus de tos.
Rosalia Perarnau,Torelló
recollit a "Remeis casolans dels països catalans" el 2009
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada