Gratera a la pell (dermatitis atòpica)

És convenient reduir durant una temporadeta els derivats làctics, els aliments amb gluten, l’ou, la carn, el peix, el cacauet, els fregits, els entrepans, les begudes artificials, els aliments envasats, les llaminadures, la ingesta de qualsevol medicament, la utilització de sabons i xampús i observar si qualsevol teixit artificial li enceta la pell.

No hem d’oblidar que qualsevol emoció de ràbia hi pot tenir relació.

Incrementareu els aliments frescos i la verdura, l’hortalissa, la llet vegetal (no de soja), els llegums frescs i secs, les fruites oleaginoses, les fruites farinoses, les fruites seques, els tubèrculs i els cereals sense gluten, l’oli d’oliva, de lli o de sèsam.

Utilitzeu roba natural.


Remei 1:

Podeu posar una mica d’oli de camamilla a la zona encetada.


Remei 2:

Banyeu la zona afectada amb aigua de camamilla, de malva o d’ordi o de civada les vegades que calgui.

recollit a l’annex 2 de " Guia de l’alimentació ecològica a l’escola i a casa" el 2009