Oli de cop

També conegut com a oli d'hipèric o oli vermell.


Recepta nº 1:

500 gr d'oli d'oliva i 25 gr de flors d'hipèric (Hypericum perforatum)

Es cullen les flors i es trituren en un morter. S'afegeix l'oli d'oliva de molt bona qualitat (o altre oli vegetal). Es barreja i es guarda en un pot de vidre net i esterilitzat. Les flors han de quedar totalment submergides dins l'oli. Millor si el pot és de color ambre.

Es deixa la barreja, sense tapar, en un lloc calent de la casa. Durant 3 o 5 dies, de tant en tant dr li dóna voltes. Passat aquest temps es tapa el pot i es deixa “a sol i serena” (en un lloc assolellat) durant sis setmanes fins que s'ha tornat de color vermell. Passat aquest temps es filtra l'oli i es premsen les flors per guardar l'oli en ampolles petites en un lloc fresc i fosc.


Recepta nº 2:

100 grams de flors que siguin molt seques, 1 litre d'oli d'oliva.

Tapar molt bé l'ampolla i col•locar-la cap per avall a l'exterior de la casa “a sol i serena” durant 40 dues i 40 nits. Remenar suaument l'ampolla tots els dies.

Després es premsen les flors, colem l'oli i l'embotellem.


USOS EXTERNS DE L'OLI D'HIPÈRIC O OLI DE COP:

1. Per curar ferides, talls.

2. Per dermatosi, èczemes i cremades.

3. Per picades d'insectes (mosquits, abelles,...)

4. Per dolors musculars, lumbago i neuràlgies.

5. Per refredats (massatge a l'esquena i al pit).

6. Per alleugerir el mal d'orella (untar un tros de cotó fluix d'oli i posar-lo a l'orella).

Atenció: No es pot prendre el sol després de l'aplicació de l'oli de cop.

Carme Bosch