Passejada remeiera per la Vall de Sant Daniel, 13/05/23

Eva Rodríguez i Joan Puig ens ofereixen una passejada per la Vall de Sant Daniel pel reconeixement de les plantes remeieres, el 13 de maig de 2023, a les 9:30 hores.


Resum de l’activitat

El passat dissabte 13 de maig vam dur a terme la passejada remeiera a la Vall de Sant Daniel.

La sortida va començar a les antigues escoles de Sant Daniel, on en Joan Puig, la Gania i en Ferran i la pluja donaven la benvinguda als assistents.

Abans de la sortida, en Joan havia recollit tota la brossa que es trobava al recorregut, i es va fer saber als assistents per conscienciar d’aquesta realitat.

En un petit espai davant de les escoles, vam poder identificar moltes herbes: Amargot, blet de paret, repalassa, borratja, centaurea, allium, llengua de bou, hipèric, àrnica de llagostera (Pallenis espinosa) … i moltes més!

El recorregut va continuar baixant el carrer Segle XVI, on ens vam aturar al pont per observar la carbassina (un dels ingredients del famòs ungüent de la Conxita Pijoan), la lunaria, la celidònia, l’enciam bord i el tant espoliat llentiscle.

El recorregut va seguir fins la Font del Pericot, i pel camí vam poder observar l’herba del campanar, una petit flor que passaria desaperçabuda si no fos per la llupa d’en Joan.

Vam veure molta artemisa vulgaris, kikirikis, saüquers, aranyoners, malves, ortigues, falgueres, stellaria i botons d’or, entre d’altres.

En Joan va estar compartint amb el grup tot el seus coneixements: No només sobre herbes remeieres, sino sobre les plantes comestibles, com incorporar-les a amanides, com aprendre a reconèixer-les i, també, sobre l’ecosistema del bosc, els fongs, el líquens.

La Gania va comentar alguns usos populars i màgics sobre algunes plantes que es van trobar al camí.

El grup va ser reduït degut a la pluja, però aquest petit comité va permetre veure moltes plantes i compartir coneixements, ja que els assistents també van aportar molt a la sortida.


Imatges de l’activitat

Imatges cedides per Eva i Ferran


2 comentaris:

Manels i Maneles ha dit...

Si hi ha alguna baixa per assistir, ens agradaria venir-hi.

Concepció Triola Planagumá TELF. 678580401

MOLTES GRÀCIES

Manels i Maneles ha dit...

SI HI HA ALGUNA BAIXA, ENS AGRADARIA PODER ASSISTIR A LA TROBADA DEL 13 DE MAIG.

GRACIES

IMMA TRIOLA PLANAGUMA TELF. 678580401