Xarop per depurar el fetge

Ingredients:

500 ml d’aigua

Arrel de dent de lleó, un tros

Herba dels tres claus (Espina-xoca / Xanthium spinosum), un grapat

Rementerola, un grapat

3 cullerades de sucre moreno

2 fulls de cua de peix / gelatina (per espesseir)

Netejar bé l’arrel de dent de lleó (pixallits).

Posar-la a bullir uns 5 minuts (aproximadament).

Afegir-hi l’herba dels 3 claus i la rementerola, bullir 5 minuts i colar-ho.

Posar-hi el sucre i remenar per desfer-lo. Afegirem la cua de peix per espesseir que es desfà amb una mica d’aigua freda i remenar, afegir-ho a la resta i tornar a remenar.

Posar-ho amb pots i al bany maria 20 minuts.

Prendre’n 3 cullerades al dia després de cada àpat, fent novenes. (9 dies prendre’n i 9 dies descansar i si ho creus convenient, tornar-hi.


Àvies Remeieres de l’Associació Pedra Tosca
recollit a " Remeis Populars" el 2022