Tintura de romaní

Segons la monografia de la EMEA, es considera un remei tradicional a base d’herbes com a coadjuvant en l’alleujament del dolor muscular i articular menor i en els trastorns circulatoris perifèrics menors.

Preparació:

• Macerar 10 g de romaní en 100 ml d’alcohol al 70%, es poden utilitzar fulles fresques o seques, senceres o fragmentades.

• Deixar en maceració a temperatura ambient dins de casa 30 dies, agitant-lo diàriament.

• Filtrar i afegir olis essencials per potenciar l’acció: romaní 15 gotes, espígol 30 gotes i agitar.

• Envasar, etiquetar i guardar en un lloc sec, fresc i fosc.

• Aplicar externament en llocs amb dolor mitjançant fregues.

Utilitzeu-lo per afegir al bany, a una temperatura de 35 a 38°C, durant 10 a 20 minuts.

Al bany es pot afegir 1 litre de la decocció de les fulles seques (1:20) dues vegades per setmana.

Si els símptomes persisteixen durant més de 4 setmanes, s’ha de consultar el terapeuta.


Astrid van Ginkel
recollit a " Remeis Populars" el 2022

Referencies: (Agelet, Muntané, Parada, Vallès), (A. Agelet), (Community herbal monograph on Rosmarinus officinalis L., folium EMA/HMPC/13633/2009 15 July 2010)