Oleat d’hipèric

Per a ferides i talls, l’hypericum perforatum te propietats cicatritzants, antibacterianes, antifúngiques,antiinflamatòries y antivirals.

S’ha de comprovar sempre que la persona no sigui al•lèrgica als principis actius de l’hipèric, està contraindicat en casos de hipersensibilitat a la droga. No administrar mai en mainada, embarassades y lactants.

Per a ferides o talls nets, aplicar la solució antisèptica primer i després l’oleat.

Per a ferides o talls no sagnants i brutes (però no talls produïts amb metall o qualsevol element oxidat), aplicar una solució antisèptica de 150 ml d’hidrolat d’hipèric + 5 gotes d’oli essencial d’arbre de te. Després aplicar l’oleat d’hipèric i si es necessari tapar la ferida amb gases estèrils amarades en vaselina natural, per evitar que la gasa s’agafi a la ferida y s’arranqui material en la nova cura.

Per a inflamacions de la pell per cremades, aplico l’oleat de hipèric sobre les cremades si no estan obertes i si no hi ha butllofa.

S’ha de considerar que en dosis superiores a 1 mg de hipericina, no exposar-se al sol, ja que poden aparèixer reaccions exantematosa.


Elena Lázaro
recollit a " Remeis Populars" el 2022