Brou desintoxicant i depuratiu de la limfa

Útil per desintoxicar i/o prevenir qualsevol alteració del sistema immunològic.

Ingredients:

4 litres d’aigua mineral

1 kg de ceba de figueres

1 api gros sencer

1 kg de porros

250 g de pebrot vermell

1 cabeça d’alls sencera sense treure la pell

Feu bullir a foc lent durant 1 hora com a mínim, tots els ingredients junts, excepte la cabeça d’alls, que posarem bastant al final, perquè no quedi rebullida i perdi els sofres i les al•liïnes que es volatitzen ràpidament.

Coleu i obtindreu uns 3 litres de brou i 1 quilo i mig de verdura, aproximadament. Peleu els alls i afegiu-los a la verdura.

El dia que trieu per fer aquesta depuració, feu un esmorzar lleuger i al cap d’una hora, preneu un plat de brou al que haureu afegit una part proporcional de les verdures tallades petites, heu de repartir aquests 3 litres que teniu i tota la verdura en tot el dia.

És indiferent la quantitat que poseu cada vegada al plat i les vegades que ho consumiu, però s’ha d’aconseguir de no passar gana ni set en cap moment. Com a molt s’hauria d’acabar sobre les 9 o les 10 del vespre. Fer-ho màxim 1 dia a la setmana i, a poder ser, sempre el mateix dia.

No cal dir que el brou amb les verdures seran la única menja d’aquest dia que heu triat per fer la depuració. Hi podeu afegir, qui les tingui a mà, verdolaga, blet blanc i dent de lleó.


Ibèria Soler
recollit a " Remeis Populars" el 2022