Les Comes de Pujarnol

Jornada completa amb la Teresa Congost.

Seguint el mestratge de la Maria Coll, a qui seguim estimant i ens segueix ajudant, i també pels nostres estimats Albert Mallol i Mica Gassiot, ja fa més de 10 anys que a Les Comes oferim una passejada pels corriols de Pujarnol per cercar les herbes de la Ratafia i mantenir la tradició.

El 6 de juny, diumenge, a les 10 hores, us oferim:

- Passejada amb Teresa Congost i recollida d’herbes per fer ratafia. Porteu calçat de muntanya, barret, cistell, alguna bosseta per herbes petites i flors, tisores, llapis, AIGUA!!!

- Qui tingui alguna herba per compartir: maria lluïsa, mentes, til·la, nous verdes, llimona, nepta, pinyes verdes de pi bord… podeu portar-ne.

- Dinar a les 15 h: cal portar quelcom vegetarià per compartir. Nosaltres farem una amanida amb herbes silvestres per a tots els inscrits, pa, aigua, sucs, vi, fruita, infusió, cafè. Col·laboració 5€.

(Tenim plats, coberts i gots per a tothom)

- Música amb Alfons Encinas i repàs de les herbes recollides.

PLACES EXHAURIDES!


Resum de l’activitat

Ahir diumenge 6 de juliol vam pujar a Les Comes de Pujarnol a fer un recull d’herbes per a la ratafia. Vam ser una vintena que vam estar interessats en el reconeixement de les plantes, vam compartir dinar, pluja i cançons i tot envoltat de la il·lusió i simpatia de l’ Ada i la Glòria, fins i tot vam gaudir dels seus trucs de màgia !!

Anar a Les Comes és un regal per a tots els sentits, és sentir que formes part d’un tot, és gaudir de cada moment “insignificant” per a molta gent, és observar el color de la vegetació i com va canviant segons la llum del moment, és sentir com la pluja es va acostant fins que ens atrapa, és veure el respecte que tenen la Teresa i l’Alfons per tot allò que els envolta, és la seva hospitalitat i tots els coneixements que ens ofereixen de manera altruista.

Seguint els coneixements de la Maria Coll, la Teresa reconeix cada bri d’herba i en sap les seves propietats, des de Remeiers i remeieres voldríem donar-los-hi els nostre agraïment per ser-hi sempre i ser com són. Fins aviat.

Imatges cedides per Carme Cornet i Eva Piqué


1 comentari:

FreedomAndRevolution ha dit...

Finalment ha plogut i s'ha emportat aquella calor insuportable, aquell aire calent que no deixa respirar, ...