Sabó

Tot seguit us detallem un seguit de consells per l'elaboració casolana de sabó en general.


Preparació:

Si feu servir oli usat, colar-lo per treure-li les impureses.

Pesar i tenir preparades les proporcions.

Dissoldre la sosa amb l’aigua en un recipient (primer posar la sosa i després l’aigua), vigilar de no respirar els gasos tòxics que es generen i no esquitxar-vos.

Escalfar l’oli una mica, intentar que estiguin a la mateixa temperatura.

Afegir l’oli a la barreja tot remenant lentament, amb l’espàtula fins que quedi una pasta espessa i homogènia (per saber què ha quallat cal fixar-nos en el degoteig de l’espàtula i veure que les gotes queden marcades a la pasta). També ho podeu fer amb la batedora a velocitat lenta.

Finalment aboqueu la pasta dins un motllo (els brics de llet, tallats per la meitat em funcionen).

Un cop sec (de vegades pot trigar 15 dies), desemmotlleu el bloc de sabó i amb un ganivet o fil de cuca talleu-lo en pastilles.

Per rentar els estris emprats us anirà bé afegir-hi un rajolí de vinagre al sabó rentavaixelles.

Per dur a terme aquesta activitat es recomanable emprar guants, protecció pels ulls i fer-ho en un espai ben ventilat.

El sabó necessita un parell de setmanes perquè perdi les restes càustiques, per tant és millor protegir la pell.

Àngels Casadevall
recollit a " Neteja ecològica de la llar" el 2019

Clicant l'etiqueta 'Sabó👈 trobareu diferents versions.