Brou depuratiu d’ortiga

Ingredients:

• Ceba

• Api

• Ortigues

Preparació:

Es fa bullir durant 20 minuts una ceba, dues branques d’api i un manat d’ortigues, sense sal.

Es filtra, i es beu una tassa en dejú, mitja hora abans dels àpats, tres vegades al dia durant 9 dies.

Es pot conservar a la nevera per un màxim de dos dies.

Gemma Sendra, Girona
recollit a " Remeis populars de Vilajuïga i d'altres indrets" el 2018

El mateix brou amb variacions:

Ingredients:

2 branquetes d'api

1 ceba

1 grapat d'ortigues fresques

1 polsim de sal marina

1 litre d'aigua

Preparació:

Preparar en fred, poseu tots els ingredients junts: feu bullir mitja hora.

Colar i prendre abans de cada àpat un vas tebi de caldo on hi afegirem el suc de mitja llimona.

Gemma Sendra, Girona
Trobades d’Etnobotànica, Grup local de Flora Catalana Pla de l’Estany, del 2017