REMEIS CASOLANS DE L'URGELL

REMEIS CASOLANS AMB HERBES AROMÀTIQUES O MEDICINALS DE L'URGELL. 2008

(text extret de la presentació de la publicació)

Aquest recull de remeis casolans amb herbes aromàtiques o medicinals de l’Urgell aplega els 
diferents treballs presentats en el I Concurs de remeis casolans que aquest Consell Comarcal 
ha endegat aquest any 2008.
L’objectiu d’aquesta publicació no és altre que conservar i transmetre a les noves generacions 
els remeis i les idees que es poden aconseguir de la natura, amb els productes que la terra ofereix.
La comarca de l’Urgell és un territori on s’hi pot trobar una gran quantitat d’herbes i plantes medicinals que poden ser de gran utilitat. La menta, el timó, el poliol, la marialluïsa o la camamilla de l’Urgell són algunes de les herbes que es poden aconseguir en els camps i marges de la comarca. Aquestes plantes tenen moltes qualitats curatives i medicinals que es poden aplicar a la vida uotidiana de les persones i que en determinats moments, poden ser de gran utilitat. Per exemple, per millorar problemes de salut, aplicacions a la cosmètica, a la cuina, a la llar, etc.
Aquests coneixements que han perdurat al llarg dels anys i que s’han transmès a través de la tradició oral o escrita, formen part d’un ric llegat etnològic i cultural, que cal conservar. 
Antigament no hi havia tants medicaments i metges com hi ha avui dia i els nostres avantpassats avien de buscar remeis i solucions als problemes de salut que es presentaven en el dia a dia, utilitzant productes que el camp els proporcionava i que tenien a l’abast.
En nom propi i del Consell Comarcal de l’Urgell us convido que gaudiu i que llegiu aquests remeis casolans que contribuiran sens dubte a preservar els coneixements i els costums que han perdurat en el temps i que val la pena conservar i mantenir vius en la memòria, per poder-los transmetre a les noves generacions.
Rosa M. Mora i Valls
Presidenta del Consell Comarcal de l’Urgell

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada