CONXITA PIJOAN I CASADEVALL. REMEIERA DE LLAGOSTERA.Avui, cal recordar una dona remeiera que ens ha deixat, molt coneguda a Llagostera per els seus remeis, però sobretot per la seva simpatia.
Sempre disposada a ajudar i donar aquell remei que ella ja va aprendre de la seva mare. Els 92 anys acabats de fer, va néixer el 30 de març de 1921, encara recordava perfectament totes les quantitats per fer els seus remeis els més populars: l’oli del cremat, ungüent de carbassina i greix de poma del ciri.
L’any 2011 als seus 90 anys es va publicar un llibre amb tots els seus remeis ‘Conxita Pijuan i Casadevall. Remeiera de Llagostera’, que van editar Xavier Uriarte i Lola Puig, pròleg de Carme Bosch i recopil.lat per Montse Rebollo. S’han fet diferents edicions i no se si en aquest moment està disponible, si el trobeu no perdeu l’oportunitat de fer-vos amb una copia perquè és un bon recull de remeis casolans molt útils, especialment els que us he anomenat. Encara tinc un petit pot aquí davant del greix de poma del ciri i ara caldrà espavilar-se per fer-ne una mica quan s’acabi el que tinc.
 Ella sempre estava contenta d’obrir el seu pati a totes les persones que volguessin aprendre i gaudir de les seves plantes remeieres i conèixer les seves virtuts i usos.
Un luxe haver-te trobat amb el camí de la vida, sempre et recordarem, des d'aquest espai oferir-te un gran petó pel més enllà i una abraçada ben gran per la família i els seus amics.
Descansi en Pau, una gran dona que va voler ser metgessa per guarir, però que les dificultats de l’època en que va viure no ho van permetre. Com dona lluitadora que va ser, la vida la convertí en la més gran remeiera que va guarir a tants malalts com la millor metgessa.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada